ورم پا یکی از مشکلات شایع در میان سالمندان است و حتی ممکن است برخی افراد در طول زندگی آن را تجربه کرده باشند. ورم پا به مرور زمان بهبود مییابد اما در صورتی که این مشکل ادامه پیدا کند باید به دنبال درمان قطعی آن باشید زیرا؛ احتمال دارد یک بیماری باعث ایجاد ورم پا شده باشد. ورم پا موجب سنگین شدن پا شده، قدم برداشتن و راه رفتن را برای فرد مشکلساز میکند. در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی روشهای موثر برای درمان ورم پا توسط دکتر خیراندیش بپردازیم.
ورم پا نشانه چیست؟
ورم پا یک عارضه است که افراد در زندگی با آن مواجعه میشوند. ورم پا طی اتفاقات مختلف رخ میدهد و گاهی با داشتن بیماری زمینهای دچار ورم پا میشوید. در این بخش به نشانههایی میپردازیم که وجود آنها باعث ورم پا در فرد میشود.
-
ورم پا به دلیل سر پا ماندن
از جمله دلایل شایع ورم پا در بانوان و مردان، گرانش بر مایعات بدن است. افرادی که به دلیل مشاغل کاری در طول روز سر پا هستند، ورم پا را تجربه میکنند. این مشکل در جوانان و سالمندان به دلیل تجمع مایعات و خون در پا است بنابراین در این افراد تنها با قدم زدن و راه رفتن میتوانند ورم پا را درمان کنند. اما افرادی که علت ورم پا را نمیدانند باید آزمایش دهند تا مشکل ورم پا تشخیص داده شود.
-
ورم پا به دلیل نارسایی قلب
بیماری نارسایی قلب موجب کاهش جریان خون در قلب شده بنابراین مایعات در بافتهای بدن یا پا تجمع یافته و فرد با مشکل ورم پا مواجعه میشود. از دیگر اثرات جانبی نارسایی قلب، آن است که کلیه قادر به دفعه نمک و مایعات نبوده و پاها متورم میشود. برخی افراد بعد از عمل قلب هم با این مشکل روبه رو میشوند به طوری که قلب نمیتواند به مدت چند روز خون را به دریچهها پمپاژ کند و پای فرد دچار گز گز و ورم میشود.
-
ورم پا به دلیل ضربه
برخی مواقع طی جابه جایی وسایل سنگینی روی پا میافتد و پا بعد از یک ساعت ورم شدیدی میکند. در این مواقع تنها چیزی که به فکر شما میرسید این است که آیا پا در رفته است؟ برای اطمینان کردن بهتر است از محل ورم عکس گرفته شود. برای کاهش ورم پا میتوانید از کمپرس یخ استفاده کنید و پاها را به صورت شیبدار نگهدار تا ورم کاهش یابد. اما برخی اوقات پا به دلیل شکستگی ورم و کبود میشود، برای اطمینان از شکستگی و در رفتگی کافیست به مراکز بهداشتی شهرستان خود مراجعه کرده تا توسط پزشک ارتوپرت عکسبرداری و درمان شوید.
-
ورم پا به دلیل بارداری
از دیگر مشکلات شایع در ورم پا، بارداری است. در طول بارداری، حجم خون و مایعات بدن به دلیل رشد جنین افزایش یافته و این مایعات اضافی باعث تورم پا، قوزک و ساق پا در زنان باردار میشود.
-
ورم پا به دلیل بیماری کلیوی
کلیهها مایعات بدن را تنظیم کرده و مواد زائد را از بدن دفع میکنند، پس با اختلال و نارسایی کلیه و عدم عملکرد مناسب آن مایعات نمیتوانند از بدن خارج شوند و باعث ورم پا میشود.
-
ورم پا به دلیل کم کاری تیروئید
یکی از بیماریهایی که تاثیر بسیاری روی عضلات و مفاصل دارد، کم کاری تیروئید است. این بیماری علاوه بر سفت شدن ماهیچهها و درد موجب ورم پا نیز میشود. بهترین راهکار برای درمان کم کاری تیروئید مصرف دارو به صورت منظم است تا هورمونها باعث کاهش تورم پا و قرمزی شود.
-
ورم پا به دلیل بیماری دیابت
اگر دقت داشته باشید کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند از ورم پا شکایت دارند. رشتههای عصبی در پای بیمار به دلیل دیابت آسیب میبیند بنابراین در ارتباط عضلات و مغز اختلال ایجاد شده و شخص با مشکل ضعف عضلانی مواجعه میشود. فرد مبتلا به دیابت گردش خون مرتبی نخواهد داشت زیرا مویرگهای آن آسیب دیده و نمیتواند هیچ گونه کمکی به جریان خون کند در این صورت پاها ورم میکند.
درمان قطعی ورم پا در طب سنتی دکتر خیراندیش
در این بخش از مقاله قصد داریم به روشهای موثر برای درمان ورم پا با داروهای طب سنتی و خانگی از نظر دکتر خیراندیش بپردازیم.
-
درمان سریع ورم پا با سرکه سیب ارگانیک
سرکه سیب با داشتن خاصیت ضد التهابی و آرامش بخش میتواند درد حاصل از ورم پا را کاهش دهد. برای درمان سریع ورم پا به ۲ فنجان سرکه سیب و ۶ تکه سیب نیاز دارید.
ابتدا پارچه تمیز را به سرکه سیب آغشته کنید و روی ورم بگذارید، سپس تکههای سیب راهم روی موضع به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. بعد از اتمام کار پاها را با آب گرم شسته و برای دریافت نتیجه بهتر هر شب این روش را تکرار کنید.
-
درمان سریع ورم پا با آب بامیه
یکی از راههای موثر برای درمان سریع ورم پا، مصرف آب بامیه است. این نوشیدنی ادارآور بوده و مانع تجمع سموم در بدن میشود. مواد لازم برای درمان ورم پا ۶ عدد گل بامیه و ۱ لیتر آب است.
گلهای بامیه را درون آب ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد سپس اجازه دهید تا آب خنک شود و روزانه ۳ لیوان از آب بامیه را بنوشید.
-
درمان سریع ورم پا با نعنا
مصرف نعنا یا دمنوش آن به دلیل خاصیت فراوانی که دارد برای سلامت پا مفید است. نعنا در بهبود بهبود گردش خون، پیشگیری از گشادی رگها و کنترل حفظ مایعات نقش موثری دارد. برای تهیه این ترکیب به ۲ قاشق نعنا و ۱ لیتر آب نیاز داریم.
ابتدا ۱ لیتر آب را روی شعله گاز گذاشته تا جوش بیایید، سپس نعنا را درون آن ریخته و بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن آن را از صافی عبور داده و نعنا را هر شب روی ورم پا بمالید.
-
درمان سریع ورم پا با آب و نمک
آب و نمک یک درمان سریع و آسان برای ورم زانو و پا به شمار میرود همچنین حمام کردن با آب و نمک به گردش خون و بهبود درد ماهیچه نیز کمک میکند. برای تهیه این محلول به ۲ فنجان نمک را با ۱ لیتر آب نیاز دارید.
آب و نمک را درون ظرف بزرگی به خوبی حل کنید و پاهای ورم شده را به مدت ۲۰ دقیقه درون آن قرار دهید این کار را هر شب تکرار کنید تا نتیجه مطلوب آن را ببینید.
-
درمان سریع ورم پا با روغن نمک
روغن نمک از دیگر تسکین دهندههای ورم پا است که مصرف مداوم آن موجب گردش خون شده و ورم پا را درمان میکند. برای تهیه این ترکیب به ۵ لیوان آب، ۲ لیوان نمک، ۵ قاشق روغن زیتون و کنجد نیاز است.
این محتویات را باهم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید و بعد از تبخیر آب شعله را خاموش کرده سپس اجازه دهید محلول خنک شود و مایع به دست آمده روغن نمک است.
-
درمان سریع ورم پا آلوئه ورا
الوئهورا یکی از گیاهان مشهوری است که خاصیت ضد التهابی دارد. اگر قسمتی از بدن شما دچار ورم یا درد شد حتما از مصرف آن غافل نشوید. برای تهیه این ترکیب به ۲ قاشق آلوئهورا و ۱ قاشق روغن نارگیل نیاز دارید.
ژل آلوئهورا با روغن زیتون مخلوط کنید و هر روز به مدت ۱۰ دقیقه محل ورم را به آرامی ماساژ دهید تا بهبود پیدا کند.
-
درمان سریع ورم پا با شاه بلوط هندی
از دیگر راهکارهای تاثیرگذار در درمان ورم پا مصرف شاه بلوط هندی است. برای تهیه این ترکیب به ۱ قاشق پوست شاه بلوط، ۲ فنجان روغن اسطوخودوی نیاز است. این دو ماده را با هم ترکیب کرده و بعد روی حرارت قرار دهید بعد از آن که مقداری حرارت دید روی موضع به صورت دورانی بمالید، این کار را روزانه انجام دهید.
نتیجهگیری
در این نوشته توانستیم شما کاربران گرامی را با روشهای موثر برای درمان ورم پا آشنا کنیم. چنانچه شما مبتلا به ورم پا شدهاید میتوانید با استفاده از روشهایی که در بالا بیان کردیم ورم پا را در کوتاهترین زمان بر طرف کنید. اگر تجربهای در این باره دارید با مجموعه ما به اشتراک بگذارید. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد تا با کمک از آن بتوانید ورم پا را سریعتر بهبود ببخشید.
خیلی عالی بود
بیشتری بنویسین لطفا
خیلی خوشحالم که هستین
نویسنده این متن کیه؟
واقعا ارزش وقت گذاشتن داشت
چرا اینقد کم؟
چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم
کانال تلگرامی هم دارید ؟
میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین
aaaaliii bood
شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه
عاااااااااااالی
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین
مقالاتتون عالین واقعا!
احسنت عالی بود
چجوری می تونیم با کارشناسانتون در ارتباط باشیم
بی نظیر هستید
شما کانال تلگرام هم دارین؟
حرف نداری
شما پیج اینستا هم دارین؟