اساتید طب سنتی

دکتر خیراندیش کیست و چگونه وارد طب سنتی و پزشکی شد؟

دکتر خیراندیش کیست

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که دکتر خیراندیش کیست ؟ ایشان در سال 1335 در شهر کاشان چشم به جهان گشود. وی فعالیت خود را از سال 1365 در زمینه طب سنتی آغاز کرد. در همین سال موسسه تحقیقاتی حجامت ایران را با کمک گروهی از پزشکان، تاسیس کرد و همچنین در همایش‌های بسیاری در زمینه طب سنتی سخنرانی کردند. مقاله زیر مصاحبه ایشان در خصوص نحوه ورود ایشان به طب سنتی است:

دکتر خیراندیش و چگونگی ورود به دنیای پزشکی و طبابت 

دکتر خیراندیش متخصص طب سنتی نحوه ورود به خود به عرصه طب سنتی را این گونه توضیح می دهد:

من به‌عنوان مسئول آموزش باید برای همه شاخه‌ها برنامه آموزشی می‌دادم و آقای غرضی (از اعضای حزب) به من گفت “برای شاخه پزشکی چه آموزشی بدهیم؟”

من گفتم “یک پزشک یهودی خدمت پیامبر اسلام(ص) می‌رسد و می‌گوید «در شهر شما کسی مریض نمی‌شود و من اینجا بیکار هستم و چه‌کار کنم؟»

آن حضرت در جواب می‌فرمایند «به شهر دیگری برو»؛ به آقای غرضی گفتم “معنی این حرف یعنی اگر دستورات اسلام پیاده شود، باید به‌طور کلی شاخه پزشکی جمع شود و اگر وجود دارد به این معنی است که دستورات اسلامی را در نظام زندگی پیاده نکرده‌ایم و باید از مبانی دینی اطلاعاتی را که داریم جمع کنیم و آموزش دهیم و در سبک زندگی‌مان پیاده کنیم تا کارایی پزشکی به حداقل برسد.”

تدریس احادیث دینی حاوی مطالب پزشکی

این بحث مبنا شد و مجموعه اطلاعات پزشکی را جمع کردیم و در انجمن اسلامی پزشکان بیمارستان سینا، من اطلاعات دینی حاوی مطالب پزشکی را تدریس می‌کردم؛ در نخست‌وزیری که بودم کتابی از مرحوم دکتر سامی وزیر بهداشت وقت به دستم رسید که این تحلیل طرح ژنریک بود و طرح ژنریک این بود که اسامی علمی را جای اسامی تجاری می‌گذاشت.

این طرح را من باید برای آقای نخست وزیر خلاصه می‌کردم و این گزارش یک جرقه اساسی در ذهن من ایجاد کرد که طب این‌قدر اهمیت دارد و یادم هست که در ابعاد اقتصادی یک تیتر زده بود که «کارتل‌های دارویی کارتل‌های نفتی را در جیب کوچک خود می‌گذارد!»دکتر خیراندیش کیست ؟

طرح تاسیس بیمارستان با جهت گیری آموزش اطفال توسط دکتر خیراندیش

حکیم خیراندیش در ادامه بیان می کند: من بزرگان طبیب آن زمان را دور هم جمع کردم تا برای من تصمیم‌گیری کنند و ۶ ماه در جلسات مکرر نشستند و برخاستند و نتیجه‌اش تأسیس کارخانه داروسازی با جهت‌گیری اطفال، تأسیس بیمارستان با جهت‌گیری درمان اطفال و تأسیس دانشگاه با جهت‌گیری آموزش اطفال شد.

من جلسه را تعطیل کردم چون صد سال زمان نیاز داریم و باید میلیاردها دلار هزینه کنیم تا پیشنهادهای اینها در ایران را عملی کنیم و کلاً نمی‌توانیم کار بین‌المللی انجام دهیم”، اضافه کرد: یک نفر را آورده بودیم که برود و در آفریقا کار کند و من یک روز دیدم که همکاران ما را حجامت کرده است. وقتی از او سؤال کردم حدیث «حجامت دوای تمام بیماری‌ها است» را برایم گفت و من باور نکردم و گفتم که باید خودم تجربه کنم.

اولین تجربه عملی حجامت توسط دکترخیراندیش و توصیه علامه حسن زاده آملی :

دکتر خیراندیش کیست ؟ مادرم که درد دست داشت، یک مراسم گذاشتیم تا ایشان را حجامت کنند و مادرم خوب شد. خاله‌ام را هم که حجامت کرد، ایشان گفت “من نمی‌توانستم نخ به سوزن کنم ولی الآن می‌توانم” و بعد حدیثی پیدا کردم که می‌گفت حجامت چشم را تیزبین می‌کند.

برای این کار به خدمت آیت‌الله حسن‌زاده آملی رفتیم تا مشورت بگیریم”، ایشان فرمودند “اگر در مدینه فاضله کاری باید انجام بگیرد یکی از آنها این است” و توصیه و تقدیر کردند و کتاب‌هایی هم برای این کار برای ما معرفی کردند و این یک مشاوره عالمانه شد.

بازداشت و شکایت از دکتر خیراندیش:

در جریان کار افتادیم و پیش رفتیم و با اخطار و تذکر و بیا و بروهایی مواجه شدیم تا منجر به صدور شش ماه زندان به‌جرم انجام حجامت شد که توسط وزارت بهداشت علیه من شکایت شده بود. قاضی به من گفته بود که “اگر تعهد بدهی دست از این کار برداری تو را تبرئه می‌کنم” و من باید تصمیم می‌گرفتم. یک روز به علامه سید مرتضی عسکری گفتم که “می‌خواهم استخاره‌ای برایم انجام دهید” و ایشان در مشاوره‌ای به من گفتند که “بر تو واجب عینی ادامه این کار است و ترک این کار حرام است.”

استادی که طب سنتی را آموزش دهد وجود نداشت و اطرافیان من همه پزشک بودند و پزشکان علاقه‌مند به طب سنتی جهت‌گیری خاصی نسبت به موضوع داشتند و منابع طب سنتی هم منابعی نبود که قابل بهره‌گیری ساده‌ای باشد و خیلی سخت بود چون قانون در طب ترجمه نشده بود و بعدها که حضرت آقا رئیس جمهور شدند دستور ترجمه دادند و اتفاق فرهنگی خوبی در این زمینه افتاد. تنها متنی که در اختیار ما بود متن کتاب خطی بود که مربوط به پدربزرگ مادرم بود که می‌گفتند حکیم و روحانی محل بود و من از روی این کتاب، سه نسخه کپی گرفتم و بعدها این کتاب، چاپ شد. دکتر خیراندیش کیست ؟

تهیه مستندات مبتلا به طب سنتی:

کل متون دینی را زیر و رو کردم تا مستندات را در بیاورم و برخی تحقیقات منظم را هم خواندم و بعدها مجموعه جمع‌آوری‌شده دوستان از احادیث و روایات را خواندم و با یک الهام استنباطی از مجموعه منابع دینی، اطلاعاتی را با اطلاعات طب سنتی تلفیق کردیم و از تلفیق این‌ها به این نتیجه رسیدم که می‌شود یک مکتب طبی کامل درآورد؛ چون از آن طرف هم با مسائلی چون فیزیولوژی و آناتومی آشنا بودم متوجه شدم که اگر نقاط قوت آنها با هم تلفیق شود می‌شود یک کار بسیار جدید ارائه داد.

حکیم خیراندیش از جمله نوادر بزرگ علم و طب سنتی هستند و شاید یکی از دلایل نامگذاری ایشان به پدر طب سنتی ایران، همین موضوع باشد و ایشان، بیماری‌هایی که علم پزشکی از درمان آن عاجز و ناتوان بوده است را با تجزیه و تحلیل و ارائه راه‌های منحصر به فرد درمان کردند.

حکیم خیراندیش، شاگردان بسیاری را در امر طبابت سنتی تربیت کردند که هم اکنون به گسترش این طب مشغول هستند.

21 دیدگاه در “دکتر خیراندیش کیست و چگونه وارد طب سنتی و پزشکی شد؟

  1. عباسعلی افتخاری گفت:

    این موضوع یکی از موضوعات موردعلاقه منه

  2. عبدالرضا رضوانی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنینم چجوری باهاتون ارتباط بر قرار کنم

  3. امین رمضانی گفت:

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین

  4. حبیب امین گفت:

    چقد خوبین شما

  5. عباس طهماسبی گفت:

    گروه واتساپی هم دارید؟

  6. محمود خادمی گفت:

    خیلی خوب بود

  7. مجید همت گفت:

    چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم

  8. یعقوب سرمد گفت:

    دست مریضاد استاد

  9. عبدالرضا کریمی گفت:

    دستخوش

  10. مجید زندی گفت:

    میتونم شماره شما رو داشته باشم؟

  11. حمید زارع گفت:

    بیشتری بنویسین لطفا

  12. جعفر توسلی گفت:

    مرسی

  13. بهشتی گفت:

    شماره تماستون برای خرید تلفنی چنده

  14. داوود رحمانی گفت:

    مطالب بی نظیر بود

  15. حسن زارع گفت:

    حساب توییتری هم دارید؟

  16. مصطفی عبدالهی گفت:

    شادکام و سلامت باشید

  17. عباس جمالی گفت:

    دمتون گرم

  18. اخوان گفت:

    مشاورینتون قابل اعتمادن؟

  19. مصطفی مهرابی گفت:

    حرف نداشت??

  20. رسول تقی زاده گفت:

    خیلی خوشحالم که هستین

  21. اسماعیل اکبری گفت:

    میشه مطلب رو توی وبلاگ خودم بزارم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *